POEZIJOM GOVORIM, pjesnički javor, 19.3.2022.

POEZIJOM GOVORIM, subota, Trg Matije Gupca, sadnja pjesničkog javora

Pjesnički maraton, maraton emocija, zagrljaja, prijateljstva. Maraton pozitivne energije i neiscrpnih pjesničkih igara riječima. Iza nas su dva dana poezije, dva dana čistih, iskrenih pozitivnih emocija. Svi vi dragi pjesnici i glazbenici, svi vi ste dio jedne priče koja govori ljubav. I kroz tamne oči nerazumnih postupaka nečovječnosti pjesnik pronalazi svjetlu nit u koju ugrađuje ljubav koja je jednaka za sve ljude. Pjesnik je stablo koje svojim korijenjem dodiruje druga stabla i povezuje se u neprekidni tok energije zemlje. Koje svojim granama češlja vjetar šapućući mu bol zemlje i ljepotu života.
Danas, u ova nemila vremena, vremena pandemija i ratova, danas je potrebno pisati život i širiti ljubav. U ova dva dana pjesničkog maratona, svi vi dragi pjesnici dali ste svoj doprinos širenju energije ljubavi i podrške, energije prijateljstva i strpljivosti. Hvala vam na svakom stihu koji je odaslan iz njedara u visine, hvala vam za svaki trenutak pažnje i strpljivosti, za podršku i zagrljaje. Osmjesi su neprocjenjivo bogatstvo, a vjerujem da smo svi mi, sudionici pjesničkog maratona POEZIJOM GOVORIM u svojim džepovima, torbama, srcima ponijeli pregršt osmijeha.
Svi vi ste bili dio jedne priče o kojoj će još dugo žuboriti u koritu Drave, šumiti u krošnjama javora, i čavrljati prilikom ponovnih susreta.
Malo je reći hvala svima vama, jer vi ste radilice koje nektar poetskih misli donosite u košnicu poezije.
Ritam misli je tu za vas i zbog vas, ali ne bi mogao bez pomoći prijatelja. Ovim putem zahvaljujemo na svesrdnoj pomoći, na prefinim štruklima i savijači našim prijateljima pjesnicima Ružici Šafranec Kišur i Josipu Šafrancu, na krasnom rukopisu i svesrdnoj pomoći našoj varaždinskoj umjetnici Ljiljani Mladenović, na izuzetnoj pomoći oko voditeljskog dijela, prijateljima Ljiljani Vuglač i Nenadu Slukiću, na fotografijama, koje su trajni svjedok jednog posebnog trenutka, Ivanki i Ivanu Grahovcu, Ivanu Goranu Žunaru i Filipu Maroševiću Fodoru. Zahvaljujemo i našim mladim glazbenicama, zvjezdicama, Lori Breški i Bruni Hercigonja, te gošći Miji Frangeš koja je uz zvukove gonga i kristalne lire odagnala tamne oblake. Hvala i pjesnicima – glazbenicima Sonji Bećirević Kušec i Aliji Bećireviću koji su svojim dvostrukim talentom uljepšali protekla dva dana, te Milku Kišu na glazbenom intermezzu uz Dravu.

Hvala našim uzvanicima na odazivu, Jožici Bračun Bokor, oponomućena ministrica u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH; zamjenici župana Varaždinske županije, Silviji Zagorec; savjetnici za kulturu Varaždinske županije Sandri Malenici.
Hvala sponzorima: Varaždinskoj županiji, Arena Varaždin, Parkovi d.o.o. Varaždin; restoran CBS Svibovec Podravski; vinariji Šafran Breznički Hum; kavana Stara vaga Varaždin.
Hvala medijima: Vtv – Varaždinska televizija, Radio Sjeverozapad, Radio Novi val, Varaždinske – vijesti hr., Časopis Kvaka, Radio Megaton, Akademija Art… i drugima koji su nam možda promakli.
Hvalaaaa svimaaaa
Ljubica i Milan
RITAM MISLI  

Više na https://web.facebook.com